diumenge, 28 d’abril del 2013

Edimburg, país de pluja (evidentment)

L'última escapadeta de cap de setmana ha estat Edimburg. Volia veure com funcionen les coses en un país que, com el nostre, també aspira a ser independent.

Com a ciutat, Edimburg té la mida ideal per ser visitada en profunditat en un parell o tres de dies. Això sí, agafeu impermeable, perquè us serà imprescindible. Com s'és dit, en un sol dia podreu passar per totes les estacions de l'any.

La ciutat es divideix, bàsicament, en dues: la Ciutat Nova (New Town) i la Ciutat Vella (Old Town). No cal dir que la major concentració d'història i turistades està a la Old Town. Totes elles al voltant de la Royal Mile o High Street, el carrer principal que uneix el Castell d'Edimburg (sobre el Castle Rock) fins al Palau de Holyroodhouse, residència oficial de la reina Elizabeth II. En aquesta part, els carrers recorden el traçat medieval. 
A banda dels museus i altres monuments, en aquesta zona és imprescindible visitar-hi el Parlament Escocès, dissenyat per l'arquitecte català Enric Miralles, i fer un tour per Mary King's Close, un carreró comercial del s. XVII que actualment es troba tapiat i forma part de la denominada "ciutat subterrània", on hi passen infinitat de llegendes sobre fantasmes de persones que van morir de la pesta (si voleu saber-ne més us recomano aquest vídeo: Ciutat sota terra, Edimburg).

Entre la Ciutat Vella i la Nova s'hi troba el Princess Street Garden, uns jardins que separen les dues parts de la ciutat i que tenen una magnífica vista sobre el Castell (no cal dir que Escòcia és el país verd per excel·lència, i Edimburg no podia ser menys!).

La New Town, encara que no amb tant història, també té el seu encant. Des d'aquí podeu enfilar cap a Dean Village, un llogaret a la riba del riu Leith molt pròsper en el seu moment ja que comptava amb fàbriques que treballaven amb molins d'aigua. Haig de dir que actualment no em faria res viure-hi!

Com Roma i Praga, la ciutat d'Edimburg també està construïda entre set petites muntanyes o pujols. Per això, si voleu fer una vista general i situar-vos és molt recomanable pujar fins a Calton Hill i, si us en queden ganes, Arthur's Seat.

Aprofiteu que s'acosta l'estiu per anar al Edinburgh International Festival, diuen que és fantàstic!

Vista del Castell d'Edimburg i Castle Rock
Vista d'Arthur's Seat
Interior Parlament Escocès
Vista de la New Town des de Calton Hill

Dean Village
The Meadows


1 comentari:

Remorada ha dit...

Fins avui no podia comentar blogs de blogspot, però sembla que ho hem solucionat!

A mi m'agrada més com ho fas tu, perquè et permet seguir el fil amb la passejada i és com si fossis allà de veritat. La meva primera versió del post era més d'aquest estil, però el Joan es va queixar perquè era massa llarg! (Com el triple del que ha quedat, potser si que n'era, de llarg xD) Així que li vaig prometre que ho faria com una fitxa i escopiria vinyetes XD

Però si t'agrada, tu mateixa, no li he posat © :P